Пазарджиклията Иван Генов, който бе наш посланик в Казахстан бе гост на предаването на Жорж Ганчев в телевизия „Евроком“. Дипломатът разказа за пребиваването си в бившата съветска република. Неговите преживявания, както и изключително много информация за съвременното развитие на държавата са събрани в книгата „Казахстан – великата степ“. Тя ще бъде представена на 23 ноември в София.

„Повече от четвърт век управляващите не могат да разберат, че светът не се изчерпва с Брюксел и Вашингтон. На небосклона има още много ярки звезди и Казахстан несъмнено е една от тях. Великият път на коприната много скоро ще свързва икономически и културно Изтока със Запада. А Казахстан е един от основните пунктове по Пътя към бъдещето. Великата степ е геополитически и геоикономически фокус. Астана е магнит. Всяка държава трябва да намери брод към Казахстан. Крайно необходим е нов етап на българо-казахстанските отношения.“ – разказа дипломатът.

Според него истинските посланици на България в Казахстан са Станимир (Мъри) Стоилов, Стойчо Младенов, Димитър Димитров – Херо и още много други, които водят пет от най-силните футболни отбори на съвременен Казахстан.

Иван Генов е бивш депутат от БСП, след това създаде партия „Българската левица“.

Повторение на предаването можете да гледате в понеделник от 12:00 часа и сряда от 20:00 часа. Иначе предаването „При Жорж“ се излъчва всяка събота от 21 ч.