Десетина порноактьори се оказаха преуспели българи, които са се върнали в страната, за да помогнат за бързото ѝ развитие. Автор на експеримента е търновецът Илиян Дуков, който създал меметата, а след това ги постнал във фейсбук. Първото от тях „полита“ в социалните мрежи на осми ноември. Седмица по-късно, героят от снимката вече е звезда. Но порнозвезда и то не от вчера.

Подведени от незнанието и патриотичните призиви под снимките хиляди наши сънародници са споделили „творенията“ на Дуков. Самият той твърди, че е направил опит да провери колко са хората, които подхождат критично към нещата, които им се поднасят в социалните мрежи. Казва, че резултатът е покъртителен. И порноактьорът Рон Джереми представен за български лекар е бил лайкнат над 2000 пъти, само два часа след публикуването, а споделянията са над двеста.

18рон джереми

Невежеството на голям брой потребители го подтикнало да сътвори и други образи. Като този на проф. Сашка Ганева – „Работила е за НАСА. Проектирала е нови наночастици, способни да подобрят ранната диагностика на заболяванията. Върнала се е да работи в БАН за 2000 пъти по-малка заплата, но никой не говори за нея, защото не е плеймейтка или футболна съпруга. Моля, споделяйте, за да се гордеят повече българи с нея“, гласи публикацията под снимката ѝ в патриотичната фейсбук инициатива.

18сашка ганева

След няколко дни във виртуалния кюп се оказаха дузина уж успели българи. Запознайте се с доцент доктор Иван Синев. Той е откривател на „принципа на Синев“ за проникването и разпространението на материята в черните дупки. Научаваме, че Синев е отказал работа като астрофизик в НАСА, за да работи за 20 000 пъти по-малка заплата в БАН. И въпреки че от визитката се усмихва популярният порноактьор Джони Син, Синев е споделен над 20 000 пъти във Facebook.
18синев
Според Илиян Дуков обществото е стигнало най-ниската си точка на критично мислене. А също така обществото често забравя, че интернетът не е медия.
В това време Мила Келифарева, представена у нас като доброволка в приют за животни и позната на света като най-известната порнозвезда в Азия – Миа Калифа, обикаля фейсбук пространството и събира харесвания.
18мила