Пазарджиклийк плати близо осем лева за риба, която не става за ядене. Скумрията била от специализираната охладена витрина на един от пазарджишките магазини „Тарита“. Замразената риба се оказала напълно негодна за употреба, а жената се зарича повече да не посещава този търговски обект. При подобни ситуации потребителите имат право да сезират Комисията за защита на потребителите и Агенцията по храните. Вместо това жената постна снимки на разпадащата се риба във Фейсбук, като предизвика лавина от негативни коментари под поста си.

18тарита118тарита2

Служители от самия магазин пък информираха, че продуктът е в срока си на годност указан на етикета. Те смятат, че при подобна ситуация хората могат да се върнат в магазина, да донесат касовата си бележка и негодната стока ще бъде заменена. Не крият, че това не е първият такъв случай специално със скумрията.

Сигнали за некачествени стоки и стоки с изтекъл срок на годност има почти всеки месец. Хората посещават „Тарита“ тъй като цените там за някои от продуктите са доста по-ниски от тези в останалите хипермаркети. Единственото спосение е да гледате внимателно етикетите и да не пазарувате стоки, които нямат дата на производство и срок на годност.