Въпреки подадената от Валери Симеонов оставка голяма част от хората в страната не смятат, че това е изход от политическата криза, която наблюдаваме през последната седмица. Това е и мнението на протестиращите пазарджиклии, които се събраха днес на антопазара, за да изчакат колоните от коли, тръгнали час по-рано от Пловдив. Освен ниски цени на горивата хората настояват и за редица други промени, включително и за оставка на кабинета. Те ще поемат към София, за да се присъединят към останалите протестиращи там. Възможно е да блокират и АМ „Тракия“. Четири демонстрации са планирани за днес в столицата. Паралелно с тази на майките на деца с увреждания, ще се проведат още две с искане за оставката на правителството и една за свобода на вероизповеданието.

Очаква се демонстрациите да затруднят движението в центъра на града. Заради протестите се забранява паркирането на пл. „Княз Александър І“ и около храма „Свети Александър Невски“, а около 15.00 часа движението по бул. „Цар Освободител“ между пл. „Независимост“ и ул. „Г. С. Раковски“ ще бъде спряно.

Междувременно пред камерите на НОВА ТВ Волен Сидеров поиска оставката и на вицепремиера Красимир Каракачанов. Той заяви, че целта е не лична нападка, а да се започне на чисто и да се изяснят приоритетите на тази коалиция.

Той отново припомни, че е повтарял, че Валери Симеонов прави греши и трябва да се оттегли. Никой обаче не го е послушал, а той се е запънал и останал на поста. Обясни, че е разбрал от медиите за оставката на Симеонов и не е бил потърсен от коалиционния партньор.