Съветът за младежка политика зае второ място на наградите „Иновации в политиката” във Виена. Новината бе съобщена от председателя на СМП – Александър Иванов: „Превзехме категория „Общност” и сме горди, че трудът ни бе оценен на такова високо ниво и това само ще ни мотивира да правим още по-готини неща за Пазарджик“ – заяви той.

Победителите в осемте категории бяха анонсирани на гала церемония  в кметството на Виена, Австрия пред  политически, бизнес и културни гости от цяла Европа.

18проект

Наградите “Иновации в политиката” са най-престижното европейско отличие в публичната сфера. Едноименният институт, базиран във Виена, и тази година търси най-добрите политически проекти в Европа, включително и от България. Един от основателите му – Едуард Щрасер вярва, че държавното управление има все по-осезаема и спешна нужда от промяна, за да отговори на нуждите на съвременния човек. “Имаме нужда от истински иновации в политическите практики, още повече добри дела и не на последно място от конкретни примери, които в действителност подобряват средата на живот в Европа”, казва той.

Победителите се определят изцяло от жури, съставено от малко над 1000 европейски граждани, които се селектират на случаен принцип, като всеки има възможност да кандидатства за член на журито директно от сайта на инициативата. Основните критерии при оценяване в наградите „Иновации в политиката“ са създаването на мостове, изграждането на доверие в обществото, както и финансовата устойчивост на идеята или проекта във времето.

През 2017 година сред 80-те финалиста до финал стигнаха и 3 проекта от България. Общо над 40 кандидатури бяха получени от страната ни, които се бориха с над 600 проекта от цяла Европа.