Да спортуваме с любимите ни анимационни герои. Вчера в София беше дадено официалното начало на кампанията „Мисия спорт на любимите герои“. Инициативата е на златното ни момиче Ренета Камберова и председателя на сдружение Асоциация „Докосни дъгата“ Денислава Ангелова. Състезатели и треньори от 14 спорта подкрепиха кампанията – част от видните ни спортисти, които застанаха зад инициативата са Тервел Пулев, Христиана Тодорова, Елица Янкова, Илиян Илиев, Денислав Коджабашев, Петър Хубчев, Георги Георгиев, сестри Стоеви и Владимир Николов.

Всеки спорт бе представен от спортист и анимационен герой. Така например представител на художествената гимнастика бе златното момиче Християна Тодорова, а нейният герой бе Мини Маус. Националният селекционер Петър Хубчев представяше футбола заедно с Лъвчо. В баскетбола любимият анимационен герой бе Бъгс Бъни – високият заек, който през 90-те се превърна в легенда заради филма „Космически забивки“, в който участваше не кой да е, а великият Негово въздушно величество Майкъл Джордан.

Мечо Пух – един от най-големите любимци на децата, представяше борбата, а с него излезе чаровната ни шампионка Елица Янкова. Имаше още представители на модерен петобой, тенис на маса (Денислав Коджабашев), Маша от Маша и мечока, която хвана за ръка красивата ни тенисистка Виктория Томова. Джудото бе представен от олимпийския медалист Георги Георгиев и Пандата По от „Кунг фу панда“.

„Смятаме, че децата имат нужда да им покажем нещо на техен език. Мисията ще бъде представена по начин, по който те да я разберат, защото нашата идея не е просто да прекарат един хубав ден, в който да им се случи нещо по-различно. Искаме с този един ден да започнем една вълна за това децата да започнат да спортуват“, сподели Рени Камберова.

Кампанията „Мисия спорт на любимите герои“ стартира от Пазарджик тази събота, 24 ноември, а след това, на 2 декември, гостува в Плевен. Събитията ще се провеждат в зали с участието на стотици деца. В спортна зала „Васил Левски“ ще бъдат обособени различни „спортни кътчета“, където разпределени в групи, малчуганите ще се запознават отблизо със спецификата на различните спортове. На всеки 20 минути групите ще се въртят.