Международен детски футболен турнир „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“ ще се проведе на 4 и 5 декември 2018г. в спортна зала „АРЕНА АСАРЕЛ“, град Панагюрище.

В него ще вземат участие деца на възраст от 10 г. на детско-юношеските школи AC Milan и Juventus и някои от най-големите български академии. Специални гости и участници в турнира ще бъдат Франко Барези – легенда на италианския национален отбор и AC Milan, Салваторе Скилачи – носител на Златна топка за 1990г, Георги Иванов – Гонзо, Наско Сираков и други известни и изявени  футболисти  от Италия и България.

Те ще участват в приятелски „Мач на звездите“ мeжду България и Италия, който ще се състои на 05.12.2018г. Идеята и целта на турнира ще представят Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на Асарел Медет АД и съпругата му Веселина Цоцоркова, управител на Бояна Девелоперс ООД, Михаил Атанасов, управител на Тракийски Хотелиери ЕООД, Ивайло Рачев, представител на Милан Академия за България, Георги Славчев, треньор и футболист.

Утре в Пресклуб България на Националния стадион Васил Левски София 1000, бул “Евл. Георгиев” № 38, в 11 ч. ще се състои пресконференция за всичко, което ще се случи на предстоящия турнир.