Пазарджишкият окръжен съд определи максималните 30 години затвор за бившия охранител Георги Генов, който уби преди повече от година по особен жесток начин съпругата Катя си от ревност на улицата в Пещера. Наложи се делото да тръгне от начало, след като предишната му издадена от същия съд присъда от от 25 години лишаване от свобода, не успя да влезе в сила, тъй като съдията бе забравил да подпише присъдата.

Предишният път делото се гледа по съкратената процедура, а пълните самопризнания на Георги Генов и разказа на свидетелите се оказаха основна теза на обвинението. Поради липсата на съдийски подпис обаче, апелативните магистрати приеха присъдата за невалидна. Това наложи нов съдебен процес с нов съдийски състав и обвинител.

И ако предишният прокурор пледира 25 години затвор, то прокурор Ангел Панков поиска максималната присъда, която позволява съкратения съдебен процес. Така Георги Генов получи 30 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и 200 хиляди лева обезщетение за дъщерите си.

Припомняме, че убийството стана в центъра на Пещера в края на миналата година пред погледа на много свидетели. Жената многократно бе наръгана с нож за това, че е решила да напусне съпруга си. Според обвинението никой от свидетелите не е направил опит да ѝ помогне. Генов се укриваше в продължение на няколко дни в семеен имот извън Пазарджик. Присъдата на Генов не е окончателна и най-вероятно ще бъде обжалвана.