Майките на деца с увреждания от Пазарджик, членове на Сдружение „Подай ръка и подкрепи“ представиха на пресконференция днес предстоящото второ издание на благотворителния бал „Изгряваща надежда“, който ще се състои на 7 декември, в ресторанта на хотел „Форум“. Инициативата е подкрепена от община Пазарджик.

„Надяваме се това да е последната благотворителна кампания, която правим“. – заяви председателката на Сдружението Кръстана Кълвачева. „Надяваме се, че държавата вече ще бъде майка, а не мащеха за нас. Вярваме, че ще се случи така желаната промяна, която би дала възможност на семействата ни да се почувстват като „бели хора“. През годините сме се нагледали на какво ли не. Властта обещава и не изпълнява. Надяваме се, че на 15 декември ще има гласуване в Парламента за промени в законодателството, но чак от септември 2019 г. ще разберем дали всички хора с увреждания ще получат реално „личен асистент“ с достойно заплащане. И заради това сега отново правим благотворителна проява, за да съберем средства за нашите деца преди тази Коледа.“

С благотворителната инициатива в навечерието на Коледа и Нова година майките се надяват да успеят да съберат сума, с която да подпомогнат лечението и рехабилитацията на членовете на сдружението, част от които вече не са деца, но също се нуждаят от лечение и помощни средства. Присъствието на бала ще се осъществява с куверти, средствата от които също ще са за лечението, рехабилитацията, медикаментите на нуждаещите се деца и младежи с увреждания.

Цената на кувертите е 30 лева. Към днешна дата в сдружение „Подай ръка и подкрепи“ членуват 8 майки от Пазарджик, които отглеждат 11 деца и младежи с увреждания – на различна възраст и с различни заболявания.

По време на първото издание на инициативата преди година и половина с общите усилия на благодетели, спонсори и добри хора бяха събрани 10 хиляди лева, с които бяха закупени медикаменти, средства за придвижване и осъществена рехабилитация за общо 11 хора с увреждания от сдружението. Рени Камберова, Тони Димитрова, Орлин Павлов, Мария Баракова – Радева, Иванка Христова – дизайнер от Лондон, както и още много други представители на творческите среди ще се включат в покрепа на бала с лично участие или предоставени от тях предмети, които ще бъдат разиграни на благотворителен търг.

 

Снимка: Архив