Шест двойки от Брацигово подновиха брачните си клетви след петдесет години съвместен съпружески живот. Церемонията, с която те бяха почетени от местната община се състоя в голямото фоайе на местното читалище „Васил Петлешков“. Сем. Попови, Мегенови, Анастасови, Спасови, Костови, Малинови, Найденови, Барбови, Недялкови, Тъпанарови, Върбанови, Тошкови и Пиленкови от Брацигово са сключили граждански брак през размирната 1968 г. Тя остава в световната история с Пражката пролет, „Белият албум“ на Бийтълс, създаването на две велики банди – Лед Цепелин и Дийп Пърпъл.

Най-напред „младоженците“ минаха под арка от цветя, за да стигнат до своите места, където изчакаха началото на тържеството. Те бяха поздравени с изпълнение на гайдар, след което отново се подписаха, че са съгласни да продължат заедно по пътя си. С бутилка вино, малък сувенир и поздравителен адрес, се сдоби всяка от двойките, които са започнали съвместния си път през 1968 г.

В добро и зло, в здраве е болест, в радост и изпитание, те са пораснали заедно, за да дадат живот на много деца, дочакали са внуци, а някои и правнуци. Всяко от шестте семейства може да разкаже своята история, която съдържа поуки и ценни съвети за съвместно съжителство. Но всички са категорични, че в основата на успешния брак стоят отстъпчивостта, уважението, доверието и позитивността.

24сватба 24сватба1 24сватба224сватба3