С всеки изминал ден все повече се приближаваме до Рождество Христово и вече е време да помислим за празничната маса. Тогава ще се събере цялото семейство, а кой, ако не най-близките и обичани от вас хора – заслужава да получи цялата празничност и уют, които сте способни да  постигнете с малка предварителна подготовка.

Част от красотата и доброто настроение ще постигнете като си направите сами подложките за хранене за Коледната трапеза. Най-хубавото е това, че можете да включите и децата в този процес. Трябват ви осем или повече картонени кръгове, с които лесно можете да се снабдите, ако посетите най-близката бакалия. Вземете кашони от там, а след това с помощта на пергел очертайте големината на бъдещите подложки. С ножичка ги изрежете и вече имате основата.

Изберете от магазините поне три пакета едни и същи салфетки. С част от тях ще покриете картонените кръгове, като можете да ги прикрепите с помощта на лепило или тиксо. Ако искате да ползвате подложките повече от веднъж, можете да си направите и платнени покрития за тях.

25подложка 25подложка1 25подложка2 25подложка3 25подложка5 25подложка6 25подложка7 25подложка8

Комбинирайте с подходяща покривка, а останалите от пакета салфетки аранжирайте до всяка чиния и прибори. Освен кръгли, вашите подложки могат да бъдат и правоъгълни, а също така и с всяка друга форма, която изберете.

25маса25подложка8

Не по-малко интересни са и салфетките, и по-точно начинът, по който ще ги сгънете. Хартиените салфетки дават шансове за много и интересни форми за празничната трапеза. Предлагаме ви част от тях.

25салфетки 25салфетки1 25салфетки5 25салфетки625салфетки8 25салфетки7

 

 

 

 

Снимки: Pinterest; thewowstyle.com