За поредна година Община Панагюрище създава празнично коледно настроение като надгражда коледно-новогодишната украса с нови елементи, съобщиха от тамошната община. Утре вечер ще бъдат запалени и светлините на градската Коледна елха на площад „20-ти април“.

Нови светлинни елементи ще допълнят украсата и на самия площад. Празнично озарени ще бъдат и фасадите на сградите на Общината, Народно читалище „Виделина-1865” и Градския универсален магазин. С нова украса ще грейне фасадата на Театър Дом-паметник, а в градинката ще заблестят нови фигурални елементи – светещи ангели. Празнично осветени ще са и градинките на кръстовището на улиците „Георги Бенковски“ и „Георги С. Раковски“ и на площад „Павел Хаджилуков“.

Нови светлинни елементи ще създават празнично настроение на улица „Георги Бенковски“ и на улица „Райна Княгиня“. В атмосферата на коледния дух и вълшебството на предстоящите коледно-новогодишни празници, на площад „Райна Княгиня” нова коледна шейна, еленчета и елхички ще разказват „Зимна приказка”. За всички панагюрски деца специална пощенска кутия ще очаква писмата с желания до Дядо Коледа.

Два коледни къта – в градинките при бензиностанция „Лукойл“ и бензиностанция „Петрол“ ще посрещат жителите и гостите на града.

За трета поредна година в Панагюрище ще отвори врати и Коледен базар в пет специално изработени къщички.

Коледно-новогодишната украса на града ще грейне на 30 ноември 2018 година в 17:30 часа с празнична програма „Коледни искри“, в която ще вземат участие хор „Децата на Панагюрище“, Коледният елф Бърборио, владетелят на магията Ериксон. Коледна латино фиеста ще завихри певецът Искрен Пецов. Всички заедно ще посрещнем на площад „20-ти април“ белобрадия старец Дядо Коледа и ще отброим последните секунди до запалването на светлините на Коледната елха.

29панагюрище

С празничен концерт и множество изяви на местни изпълнители и танцови формации идният вторник – 4 декември, ще бъде сложен стартът на Рождественските изяви във Велинград. Още от миналата седмица центърът на града е празнично украсен и жителите, както и гостите на родопския град, се радват на новата премяна.  

За седми декември е насрочено запалването на светлините на градската елха в Пещера и Брацигово, а в Пазарджик това ще се случи на 12 декември.

 

 Програма

04.12.2018г.

 17.00ч. – 18.00ч. Празничен  концерт,, На Коледа светът е благодарност! И чака да го изречем ! С Душа!”

–   Водещи – Театрално студио  при  ЦПЛР – ОДК  Велинград

–   Специален гост – ДЯДО КОЛЕДА

–   ,,Хор на малките”  при  ЦПЛР-ОДК – ,,Коледно звънче”

–   Мажоретен състав към Представителен младежки духов оркестър

,, Димитър Мечев ” при  НЧ ,,Отец  Паисий ” – ,,Коледен танц”

   ДЮВИШ  ,, Звънче ” – ,,Щастливи празници ”

–   Спортен клуб  ,,Импулс”  – ,,Забавни коледни танци”

–   ВГ,,Караоке” –  ,,Бяла Коледа”

–   ОГНЕНО ШОУ ,,ДИВИНИТАС”-  Светлинно Коледно Шоу  и Артисти на Кокили- Светеща снежна принцеса

–   Слово кмет на  Община  Велинград  Д-р Костадин Коев

–  Обратно броене. Тържествено запалване на светлините на коледната елха от децата на Велинград  и  Д-р Костадин Коев – кмет на Община Велинград

  ДЮАНПТ ,, ЗДРАВЧЕ  ВЕНЧЕ ” –  ,,Вайда вода наливала”,  ,,Копаница”  и хоро около  елхата

 Място –  Площад ,, Николай Гяуров’’