На редовната си ноемврийска сесия съветниците в Септември взеха няколко важни решения, които кореспондират пряко и с дневния ред на местната общност. С пълно единодушие беше взето решение за поставяне на барелефна паметна плоча на произведеният посмъртно в званието почетен гражданин на Септември фелдшер Йордан Петров, известен като Данчо Лъвчето. Тя ще бъде монтирана във фоайето на Поликлиниката, като проектът за нея е бил съгласуван и със съпругата на Йордан Петров. „Неслучайно предложихме плочата да бъде поставена на място, където Данчо Лъвчето работеше – в Медицинския център. Тя ще бъде дебела 5 см., с размери 50 на 70 см. На 4-те ъгъла символично ще има по едно малко лъвче”, обясни членът на Инициативния Комитет, издигнал името на Йордан Петров за почетен гражданин Петър Вацев.

С друго свое решение съветниците на Септември дадоха „зелена светлина” по повод искане на Инициативния комитет „За Ветрен”, за именуване на площада пред местното кметство на името на Георги Лютаков. „При нас постъпи подписка подкрепена от над 300 души С нея се иска площадът да бъде кръстен на името на Георги Лютаков. Становището на кметството е положително и ви призовавам за подкрепа”, заяви от трибуната кметът на Ветрен Радослав Лютаков. След него в същия дух се изказа и ветренският художник Васил Байлов. 

„Георги Лютаков бил виден член на Ветренския революционен комитет и участвал активно в подготовката на Априлското въстание.
Бил е войвода на чета от 70 души, с която се сражавал на връх „Еледжик”. След поражението на въстанието бил заловен от турските власти и затворен в Пазарджишкия, а след това в Пловдивския затвор, изправен пред съд и осъден на смърт. Спасява го намесата на западните консули и анкетните комисии. Заточен в Мала Азия. Завърнал се в България след подписването на Санстефанския договор през 1878 г.”, каза Васил Байлов. Това предложение също получи пълната подкрепа на общинските съветници.