За идния петък е насрочено разпоредителното заседание срещу Георги Доков, който мъртво пиян предизвика смъртта на 16-годишно момче от Сарая. Това се случи в последния ден на август тази година. Първоначално  Окръжен съд- Пазарджик го осводи под гаранция, но Апелативният съд в Пловдив го върна зад решетките. Според магистратите има реална опасност той да извърши друго престъпление както и безспорни доказателства, че той е извършил деянието. Въпреки , че е надзирател в затвора, мъжът е с високо обществена опасност и лоши характеристични данни.

Георги Доков е с 9 наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата.По данни на прокуратурата във фаталния ден Доков е тръгнал в пияно състояние с колата към съседното село, за да търси домати. Пред разследващите надзирателят разказал, че е бил изпил само една ракия, но според държавното обвинение са били много повече, тъй като дрегерът е отчел 1, 58 промила.

Доков  заявил пред разследващите, че е бил засечен от друго превозно стредство и затова кривнал от пътя. Доказателства в тази посока обаче не са били открити. Фаталният удар е станал в тревната площ, а не на пътното платно. Надзирателят постоянно криволичел преди фаталния сблъсък, твърдят всички свидетели. Ако бъде признат за виновен, надзирателят може да получи до 15 години затвор. На 31 август Доков прегази 16-годишния Станислав Стоянов между селата Сарая и Ивайло.