Кметът на Стрелча Стойно Чачов осъществи днес благотворителна инициатива в подкрепа на „Срелчанската Коледа“. На събитието присъстваха и представители на ръководството на АБВ в лицето на основателят на партията и президент на България (2002-2012) Георги Първанов, председателят на политическата сила Румен Петков и председателят на АБВ – Младежи Пламена Зячка, които направиха дарения за благородната кауза и закупиха картини от събитието.

02Strelcha-Koleda-1

„Това е една инициатива – „Стрелчанската Коледа“, която се провежда от 2007 година в нашата община. Нейната цел е да се съберат средства за деца в неравностойно положение. Събитието днес е една допълнителна проява към това благотворително начинание,  която ние с моята съпруга решихме да направим. Измислихме един вариант, в който хората да дойдат да нарисуват една картина и след това да има възможност благотворително, тя да бъде закупена, а събраните средства да бъдат дарени на 20 дечица от Стрелча“, заяви кмета на града Стойно Чачов.

Припомняме ви, че кметът на Стрелча е номиниран за нашия конкурс „Кмет на годината“, бихте могли да го подкрепите ако желаете това в анкетата, разположена в десния панел на сайта ни.