Нова година е само след месец! До тогава обаче предстоят различни фирмени партита, банкети, срещи с приятели, колеги, роднини. Имаме на разположение повече от 20 дни, за да можем без бързане и нерви да се подготвим за празниците и да се насладим напълно на коледната магия.

В следващите редове ще ви дадем прост и ефективен алгоритъм за това как да изградите своя празничен образ.

Събрали сме 7 акцента, които ще ви помогнат за създаването на перфектна хармонична визия.

На първо място е важно да си отговорим на въпроса къде отиваме и по кое време?

Облеклото ни винаги трябва да е подходящо за повода и локацията. Има разлика дали отиваме на вечеря в ресторант, на бизнес закуска или приятелска среща в кафене.

Второ – Как искаме да изглеждаме – женствено, забавно, професионално?

До голяма степен какво впечатление ще направите зависи от това, каква визия ще създадете. Ако искате да сте женствени – изберете гладки линии, меки форми. На трето място не забравяйте, че вещите и аксесоарите, които избирате към тоалета си имат качеството да отразяват вашите емоции.

Ако сте весели – можете да си позволите по-ярка палитра, ако задачата е да покажете себе си като надежден бизнес партньор и професионалист – изберете спокойни цветове и изчистени, равни линии. Отворете гардероба и погледнете съдържанието му. Условно всичките ви вещи могат да се разделят на акцентиращи (активни) и спокойни.

Стигнахме до точка №3 в алгоритъма.

Сега вие трябва да изберете какъв ще бъде акцентът във вашата визия. Просто казано кое ще е първото, което ще грабне вниманието. И не забравяйте, че акцентът в цялостния ви образ трябва да бъде само един. Ако изберете рокля с ярък принт – не трябва да я допълвате с големи, висящи, лъскави, полилейни обеци.

Помнете – акцентът е солистът във визията! Представете си в едно музикално произведение дали няколко солисти пеят по едно и също време! Със сигурност песента изпята по този начин няма да е точно красива!

Следващото нещо, на което трябва да обърнем внимание е какъв ще бъде фонът.

Искате да се фокусирате върху аксесоарите – изберете много семпла рокля. Фонът винаги трябва да помогне да се подчертае основният акцент, а не да се слее с него. На следващо място трябва да се запитаме – кои аксесоари могат да подкрепят акцента? Тук трябва да сме особено внимателни. Ако поставите акцент върху аксесоарите – сложни брошки, полилейни обеци – не се опитвайте да ги подбирате в един тон.

И накрая, но не на последно място как обувките ще завършат и допълнят вашата визия?

Много е важно обувките да не ви причиняват неудобства. Помислете колко време трябва да прекарате на краката си. Ако отивате на разходка – очевидно е, че трябва да изберете обувки на ниска подметка. Ако искате да сте женствени, секси, тогава може да мислите за обувки на ток, но те също задължително трябва да са удобни. Не пренебрегвайте комфорта и здравето си.

И ето, че стигнахме до контролния момент.

Когато визията ви вече е сглобена, отидете до огледалото и погледнете през „мокро стъкло“. Стискайте малко очите си, за да изглежда всичко размазано. Това е важно! Ако първо обърнете внимание на акцента, който искате да подчертаете във визията си – значи сте направили всичко правилно. Ако очите ви са насочени към други ярки петна в цялостния ви образ, тогава сте претоварили комплекта – трябва да го поправите.