Седемдесет и четири годишният Димитър Караколев, който се превърна в неволен убиец тази нощ, е събирал картони и цялото стълбище, и апартамента му, на втория етаж на ул. „Цар Самуил“ е бил задръстен от събраните опаковки. Хора, които го познават от години разказват, че мъжът е получавал пенсия, а събирането на кашоните му помагало да си покрива разходите. Той живеел абсолютно сам и заради това новината за откритата на терасата му задушена жена, предизвикала тъга.

Човекът никога не е злоупотребявал с доверието на благодетелите си, които в случаи на нужда са му давали пари назаем. „Винаги ги връщаше като си вземе пенсията“ – разказа един от тях. Според него Димитър бил доста интелигентен и начетен човек, навремето е работил известно време и в Русия. Бил е билкар и събирал лечебни растения през лятото, а когато имал повече ги продавал навързани на снопчета. Но в последните години се занимавал предимно с картоните.

Никой от съседите не е виждал въпросната жена, според думите на Димитър пред полицията той се запознал с нея край казан, в който ровили заедно, за да вземат празни бутилки и хартия. Приютил я в дома си преди няколко дни, за да му пере и готви. Жената се наричала Таня и била доста едра. Снощи между двамата възникнал скандал, младата жена започнала да буйства, а мъжът се почудил как да я усмири, като не намерил друг начин я вързал за парапета на терасата си със сезал, а след това тръгнал към полицията, за да търси помощ. Когато се върнал заедно с полицейския екип, намерили жената мъртва. Вероятно в опита си да се развърже тя се е задушила.

Сезал имало на ръцете и краката ѝ, но задушаването настъпило от парчето найлонов конец, който бил осукан през врата ѝ.

Пристигналият екип на Спешна помощ само констатирал смъртта ѝ. Аутопсия ще покаже дали става дума за убийство или самоубийство, но и в двата случая мъжът ще носи отговорност за случилото се. Към момента са му повдигнати обвинения за непредумишлено убийство.