Невероятната Нели Петкова и колегата ѝ Орлин Павлов пяха на живо за гостите на благотворителния бал „Изгряваща надежда“, който се състоя вчера в Пазарджик. Над двеста души се събраха, за да подкрепят сдружение „Подай ръка и продължи“, а свои вещи за благотворителния търг бяха предоставили над двадесет представители на шоу-бизнеса и художници от Пазарджик и страната.

Най-скъпата вещ в търга се оказаха ръкавиците на Тервел Пулев, които станаха притежание на пазарджишки бизнесмен срещу сумата от 750 лв. , Нели Петкова успя да продаде сама своите обеци, с които е пяла на концертите на Слави Трифонов срещу цената от 450 лв., дисковете на „Ку-ку бенд“ и Слави Трифонов стигнаха стойност от 490 лв. Голямо наддаване имаше и за биографичната книга на Димитър Бербатов, копие от която бе продадено за седем пъти повече от стойността на книгата в книжарницата.

В началото гостите бяха поздравени от председателката на сдружението Кръстана Кълвачева, а след това започна и благотворителния търг. За втора поредна година той бе воден от Атанас Стоянов от БГ радио и пазарджиклийката Снежана Гумнерова добре позната от телевизионния екран, тъй като дълги години бе част от екипите на Кабел САТ и Телекабел.

Със свои вещи в търга задочно, но с видео- поздрав в събитието участваха Тони Димитрова, Силвия Кацарова, Йорданка Христова, Марияна Попова, Люси Дяковска, Васко Василев и много други.

08кръстана 08търг08яке иванка христова

Първият продаден предмет бе яке от пролетната колекция на пазарджишката дизайнерка, която работи в Лондон – Иван Христова, то стана притежание на златното момиче Рени Камберова, която се оказа и една от най-активните участнички в търга.

08търг108рени камберова208рени

Тя успя да продаде по време на търга специална лента за художествена гимнастика срещу 570 лв., на лентата са положили подписа си всички момичета от новия ни национален отбор.

08силвия108тервел08орлин павлов

08нели петкова - корица 08нели петкова 3 08нели петкова и деца 08нели петкова508нели петкова 4 08нели петкова -деца1

Нели Петкова взриви аудиторията, тя пя с две деца, които искаха да изпълнят заедно с нея „Я кажи ми, облаче ле бяло“.

08търг2 08търг308търг

Сред гостите на бала имаше представители на бизнеса, администрациите – общинска и областна, както и депутати от БСП и ГЕРБ. В понеделник от сдружение „Подай ръка и подкрепи“ ще предоставят информация за цялата сума събрана по време на търга и начинът, по който ще бъдат разпределени средствата между членуващите деца и младежи.