Световно известното бебе от Пазарджик, което се роди по време на полет на „Луфтханза“ вече се опитва да говори, а след няколко месеца ще замине с майка си към Колумбия, защото тя трябва да продължи да работи като мениджър в рафинерия за злато.

Малчуганът е получил и подарък от „Луфтханза“, ако реши след време той ще бъде обучен напълно безплатно за рядко срещаната професия – пилот на самолет. Той се сдоби с това право, след като полетът от Богота тръгна със 191 пътници на борда, а кацна със 192-ма. Майката на Николай днес разказа за паметния полет пред камерата на Нова ТВ. По време на полета тя е била все още в осмия месец и  според лекарите, които я консултирали нямало проблеми да пътува със самолет. „Изтекоха ми водите и аз съвсем спокойно станах и отидох при стюардесата, казах ѝ – аз раждам“ – върна лентата назад Десислава Хрусталиева. Трима лекари е имало на борда на самолета, а един от тях е помогнал най-много на майката.

„Има нещо, което до ден днешен аз не мога да си го обясня. То е необяснимо. Докторът, който ме изроди, се казва Николай. Той е роден в деня, в който и Николай е роден. Имаше въпроси дали е кръстен Николай на лекаря. Отговорът е не. Николай е кръстен на дядо си, бащата на съпруга ми – съвпадение”, разказва Десислава Хрусталева.

Община Пазарджик регистрира раждането на детето, родено на борда на немската компания Луфтханза груп на 26.07.2017г в 12:37 часа.

В пресъставения акт за раждане на малкия Николай са вписани без изменение, данните посочени в Акта за раждане, съставен в българското посолство във  Великобритания – име,  дата на раждане, пол и установен произход.

Софтуерният продукт, с който работи Дирекция „Гражданска регистрация на населението“ в Община Пазарджик, наложи изписване със съкращения на мястото на раждане на детето, което в първичния акт е изписано на ръка със следния текст – международно въздушно пространство – координати: 49^ Север, 21 ^ Запад, самолет на Луфтханза. Този текст в издадения пасаван /временен паспорт/ на детето е вписан  с абревиатурата – МВП /международно въздушно пространство/.

 

 Поради големия медиен интерес към новороденото и неговото семейство, Община Пазарджик информира, че съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни и изрична молба на семейството, към настоящия момент не може да предостави повече информация.