Третото издание на турнира по художествена гимнастика Academic Winter Cup се проведе в тренировъчната зала “Арена Армеец” в столицата. Международната надпревара се състоя от 6 до 9 декември. В състезанието взеха участие близо 550 гимнастички от повече от 10 държави-представители на Израел, Испания, Украйна, Гърция, Кипър, Финландия, Австрия, Италия, Мексико и България, съобщи Зоя Стоянова.

СКХГ „Диляна Прима“ също се включиха със седем гимнастички в битката за медалите. Дебют в съчетание с топка направи Адриана Данова и взе два бронзови медала на въже и топка и четвърто място в многобоя. Много добро изиграване на съчетание с без уред показа Никол Трендафилова и съответно спечели сребърен медал. Трето място и бронзов медал на съчетание с обръч успя да спечели прекрасната грация Ани Чакърова.

10ани чакърова

С новите си съчетания взе участие в състезанието и Александрина Митева, която сред много силна конкуренция успя да се класира на шесто място, което е голям успех. Много добре изиграха съчетанията си и показаха голям напредък и младите надежди на клуба Дарина Трифонова и Надежда Малинова.

10деца

В последния ден от турнира, късно вечерта Дара Стоянова изигра изцяло новите си три съчетания на въже, топка и бухалки. В предвид качеството и конкуренцията и голямото международно участие в нейната категория, тя направи едно много силно и достойно представяне, като извоюва три сребърни медала на въже, топка и многобой и купа също в многобоя.

10дара

Поздравления на треньорките, които за пореден път доказаха, че с упорит труд, работа в екип, постоянство и голямо търпение, резултатите дори и в такъв труден турнир не закъсняват.