На 7-ми декември в ресторант „Форум“ се проведе вторият благотворителен търг „Изгряваща надежда“ в подкрепа на майките на деца с увреждания от Пазарджик. Над 200 души избраха да посветят петъчната вечер на благотворителната кауза. В препълнения салон на ресторанта гостите са насладиха на изпълнения на живо на любимите Орлин Павлов и Нели Петкова. Двамата стартираха уникалния търг с разиграването на свои лични вещи. За последния албум на Орлин наддаването в залата стигна до 200 лева, а обиците на бившата вокалистка на Ку-Ку Бенд се продадоха за 400 лв.

Най-скъпо продадените вещи в търга тази година са фланелката на център нападателя на националния отбор по футбол Радослав Василев с автограф от треньора на трикольорите Петър Хубчев. След дълго и оспорвано наддаване тя беше продадена за 800 лева, а боксовите ръкавици на Тервел Пулев, с автограф от шампиона за 720 лв. За големи суми се разиграха пълната дискография на Ку-Ку Бенд – общо 24 диска – повечето, от които вече не могат да бъдат намерени на пазара, нямат ги дори самите музиканти, заедно с книгата на Иво Сиромахов, разказваща цялата история на групата от създаването й до днес, с автографи от всички музиканти.

Ожесточено наддаване имаше и за автобиографичната книга на Димитър Бербатов „По моя начин“ с автограф на нападателя на Манчестър Юнайтед, за лентата на момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, за пластиката „Кръгът на любовта“ – скъп семеен подарък предоставен от Силвия Кацарова.

В благотворителния търг бяха разиграни още роклята на Марияна Попова, с която преди година тя изпя от сцената на наградите на БГ Радио песента „Аз съм любов“ и на практика призна пред целия свят за любовта си към актьора Веселин Плачков. Любимите бижута от зъб и кост на глиган, както и уникален моливник от револвер собственост на самия Плачков. Любимото ветрило на Йорданка Христова, яке на перспективната млада дизейнерка с пазарджишки корен Иванка Христова, която изпрати своето произведение директно от Лондон. Повечето от изпълнителите участваха виртуално в търга със свои видео послания, а Силвия Кацарова имаше възможността да проследи директно в телефонна връзка как върви наддаването на нейната любима вещ.

Най-младият почетен гражданин на Етрополе – певецът, музикант, писател и поет Кристиян Григоров остави без дъх гостите с три свои изпълнения. Крис е роден незрящ и с чупливи кости. Благодарение на помощта на хората, той е претърпял няколко операции, които са укрепили скелета му. В петък Крис дойде в Пазарджик, за да декларира подкрепата си към майките от Сдружението.

В залата имаше присъствие и от страна на народните представители от  13 избирателен район, както от управляващата партия, така и от опозицията.

Средствата – близо 15  хиляди лева бяха събрани общо от продадените в търга вещи, от куверти, от благотворителния коледен базар, подреден в една от залите на хотела и от лични дарения. Личности от Пазарджик, представители на бизнеса от града и региона, на рицарите Тамплиери направиха парични дарения. Така с общи усилия сумата достигна 14 714 лв. Те ще бъдат разпределени сред десетте членове на Сдружението, както следва:

Родителите на 6-годишната Добромира Млекарова, която страда от ДЦП, ще използват средствата за поставяне на ботулинов токсин в крачетата на Доби, както и на шини. 15 годишният Мартин Кълвачев страда от аутизъм, а средствата ще бъдат използвани за провеждане на безглутенова диета и терапии с психолог и логопед. Със събраните средства Цветелина Кузева – на 19 години ще може в продължение на известно време да провежда така необходимата й ежедневна рехабилитация. Стоян Караджов  –  с диагноза Множествена склероза се нуждае от скъпо лечение с Бетаферон, а Даниела Гъркова ще прибави сумата към средствата, които семейството й събира за нужния асансьор за жилището им.  Атанас Кънев, който страда от спастична церебрална парализа ще използва средствата за рехабилитация и терапия с психолог. 24-годишната вече Румяна Георгиева е с диагноза ДЦП. Руми, която успешно завърши висшето си образование се нуждае от всекидневна рехабилитация и санаториално лечение. За рехабилитация, санаториално лечение и терапии с логопед и психолог ще използва събраната сума и Злати Костова – на 25 години. Двете сестри Александра и Йорданка Тодорови, които страдат от Спинална мускулна атрофия ще подпомогнат лечението си с поддържаща лечебна гимнастика и ежедневни масажи.