Палят в неделя вечер Коледната елха в негова памет, в този ден Марио щеше да навърши 27 години.

15марио

Днес по обяд приятели и колеги изпратиха трагично загиналият млад септемврийски лекар д-р Марио Шкодров в последния му път.
Поклонението пред тленните му останки се състоя в храм „Св. Харалампий“, където лично Константийски епископ Яков и храмовото духовенство отслужиха опело за д-р Марио Шкодров. В своята сърдечна проповед владиката припомни краткия, но изпълнен с любов и християнски добродетели живот на д-р Шкодров. Храмът, дворът и улицата бяха препълнени с близки, приятели и колеги на покойника, които с нестихваща скръб се молеха за упокоение на душата му. 

Утре епископ Яков обяви, че ще дойде пак в храм „Св. Харалампий“ и ще отслужи Света Литургия, в която да се помолим за младите хора в Септември. По искане на приятелите на д-р Марио Шкодров утре вечер, когато той трябваше да празнува рождения си ден ще се запали Коледната елха в Септември за да светне в негова памет, съобщават от общинското ръководство. Предвиденото веселие и шумотевици няма да се състоят, а във вторник вечер ще се раздадат коледни подаръци на малчуганите от Септември.