Десета поредна среща и десета поредна победа реализира волейболния тим на Хебър тази вечер, като прегази смело Черно море – Варна в последния си за годината домакински мач, в десетия кръг на Суперлигата. Нашият отбор спечели с 3:0 гейма.

15хебър1

Гостите не успяха да затруднят „тигрите“, които с лекота направиха три гейма пред изключителната си публика, като освен в залата още над сто човека наблюдаваха двубоя, предимно от чужбина на фен-страницата на Хебър във Фейсбук.

NVLB SuperLiga 2018/2019

First round, Match 10

Pazardjik, 15 December 2018, Game start 18.30 – Game Over

Set 1

Set 2 Set 3 Set 4 Set 5
(HEB19) HEBAR Pazardjik 3 25 25 25 75
(CHM19) CHERNO MORE BASK 0 21 18 16 55
’22 ’22 ’20 ’64

От началото на септември Черно море има нов треньор. Това е Димитър Пангаров. Той е работил предимно с женски отбори в Италия и ОАЕ, а през години е бил начело и на женските тимове на Левски и ЦСКА. В отбора, който видяхме тази вечер в Пазарджик игра и руският разпределител Азизбек Исмаилов. Младият състезател е в основния състав на младежкия национален тим на „Сборная“ до 23 години, с който печели сребърен медал от Универсиадата през 2017 година. През последния сезон Исмаилов бе съотборник с българския национал Тодор Скримов в Нова (Новокуйбишевск).

Стартовият отбор на Хебър бе в титулярния си състав: Гантър, Ненчев, Александър Ляфтов, Симеонов, Рагин, Станчев и Каракашев.

15стартов

Следващата среща на „тигрите“ ще бъде в София, на 21 декември с отбора на ЦСКА.

Преди това ще мерим сили с отбор от града под тепетата. В четвъртък бе изтеглен жребият за четвъртия кръг на турнира за Купата на България, който отреди Хебър да играе срещу отбора на Виктория Волей (Пловдив). Срещата ще се проведе този вторник (18-и декември) от 18:00 часа в СУ „Цар Симеон Велики”, гр. Пловдив.

Ето осемте двойки за четвъртия кръг на Купата:

Дунав (Русе) – Монтана

 Черно море (Варна) – Пирин (Разлог)
Левски София – Дея спорт (Бургас)
Добруджа 07 (Добрич) – Миньор (Перник)
Виктория Волей (Пловдив) – Хебър (Пазарджик)
Звездец (Горна Малина) – Нефтохимик 2010 (Бургас)
Славия/Град (Белоградчик) – Марек Юнион-Ивкони (Дупница)
Арда (Кърджали) – ЦСКА
Четвъртият кръг от Купата на България ще се проведе на 18 декември (вторник). Осемте победители играят финален турнир в Пазадржик.

 * Снимки: Илия Ангелов