За 11-та поредна година областното представителство на Камара на строителите в България връчи наградите за постижения в строителството от област Пазарджик.

20oblasten

Официални гости на събитието бяха Областния управител на област Пазарджик господин Стефан Мирев, инж. Тодор Калоянов – председател на регионалната колегия на КИИП Пазарджик, Димитър Копаров – директор на дирекция Организационна политика към централата на КСБ и  строителите ветерани Никола Василев, инж. Прасков, инж. Сечков и инж. Михайлов.

20parva grupa

Най-добър строител в област Пазарджик за 2018 година в първа група: строежи от високото строителство, прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения е Артстрой Про ООД, гр. Пазарджик,

 

 

във втора група: строежи от транспортната инфраструктура – Еко-хидро-90 ООД, гр. Пазарджик,

трета група: строежи от енергийната инфраструктура – Ди Ти Ай ООД, гр. Пазарджик и

в четвърта група:строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда – Аквамонт ООД, гр. Пазарджик.

20chetvarta grupa-Akvamont

Наградите връчи областния управител господин Стефан Мирев, като поздрави строителите и гостите на ресторант „Вайрон Гарден“ с настъпващите коледни и новогодишни празници.

В конкурса „Сграда на годината 2018” участват сгради, построени от строители, вписани в Централния професионален регистър на строителите /ЦПРС/. Заявления за участие подадоха шест фирми за 11 сгради в две категории – жилищни и общественообслужващи сгради и санирани сгради по програми за енергийна ефективност.

Акцента на конкурса е към строителството и има за цел да отличи най-добре изпълнените обекти, качеството на строително-монтажните работи, използването на материали, инсталации и технологии с гарантирано качество, както и спазването на всеки етап от проекта – архитектура, конструктивна част, ел. и вик инсталации, инфраструктура, озеленяване и др.

Петчленно жури в състав:

  1. арх. Кръстьо Танков – главен архитект на община Пазарджик
  2. арх. Петър Мурджев – представител на КАБ Пазарджик
  3. инж. Тодор Калоянов – председател на КИИП Пазарджик
  4. инж. Любомир Келчев – председател на КСБ ОП – Пазарджик
  5. инж. Евтим Янев – член на УС на КСБ

избра: Сграда на годината 2018 в категория жилищни и общественообслужващи сгради:

Многофункционална сграда с офиси и магазини на ул. Иван Вазов 1 , гр. Пазарджик с възложител: „Пимо – СВ” ООД, проектант: „Студио архитектон” – арх. Валентина Младенова и строител: „Пимо – СВ” ООД.

20sgrada-jilishtni-Pimo

Сграда на годината 2018  в категория санирани сгради по програми за енергийна ефективност е Многофамилна жилищна сграда в гр. Пазарджик на ул. Панайот Волов 20,22,24 с възложител сдружение на собствениците“Напредък“ и община Пазарджик, проектант – арх. Елица Иванова и строител –  Заводски строежи ПС Пазарджик ЕАД.

20Sanirani-Zavodski

В класацията сграда на публиката поради неправомерни гласове областния съвет реши да анулира вота в категория санирани сгради по програми за енергийна ефективност.

В категория жилищни и общественообслужващи сгради в продължение на осем дни на сайта на областното представителство бяха отчетени  3034 гласа.

С 56,2 % сграда на публиката 2018 е Жилищна сграда в гр. Пазарджик на  ул. Беласица 2 с възложител Артстрой Про ООД, гр. Пазарджик с проектант арх. Стефан Гюрджеклиев и строител  Артстрой Про ООД.

20sgrada-jilishtni-Pimo

 Инж. Л. Келчев -председател на КСБ ОП-Пазарджик/ управител на Пимо СВ – Нешко Гергов

 инж. Л. Келчев – зам. управител на Заводски строежи ПС-Пазарджик ЕАД – Атанас Янев

Всяка  година след гласуване между членовете на камарата един строител получава голямата награда „Златната либела“,  която е символ на добра  строителна практика и  добър строителен  мениджмънт.  Водещи при определяне на номинацията са личните качества на управителя. Той трябва да  умее да изгражда и мотивира екипи, да планира стратегически и да реализира положителни финансови резултати.

Статуетката – прототип на древноегипетска либела тази година стана притежание на Артстрой Про ООД.

Отличени бяха и четерима юбиляри през 2018г.

20yubiliari 20yubiliari-2