Над четиристотин деца от Пазарджик и околните селища вече тренират в различните спортни клубове за деца в областния град, съобщи днес кметът Тодор Попов по време на заседанието на Общинския съвет, преди гласуването на точката от дневния ред, касаеща „Общинската стратегия за развитие на спорта“. Той благодари на Ренета Камберова и служителите от ресорния отдел на общината за вложената енергия в разработването на стратегията и подчерта, че вече берем плодовете на усилията да се обърне вниманието на децата ни към спорта.

„Виждате какви предавания в момента вървят по телевизиите, нали не искате децата ни да следват тези модели? Залите за спорт са пълни, стадионът също връща постепенно феновете на футболния ни отбор. Смятам, че спортът и успехите свързани с него ни легитимират и правят успехите на града още по-видими. Всяко дете иска да се припознае с успешните спортисти и това е един от начините да накараме децата да се чувстват важни и значими, да бъдат съвременните гладиатори, които печелят битки и жънат победи. Това е поведението, което считам, че е важно да следват нашите деца. Заради това правим спортни площадки и спортът се е превърнал в акцент за нас.

Живот и здраве през януари отново ще ви върна на тази тема, защото имаме уверенията на БФС, че те ще изградят още едно игрище за деца, до стадиона. Те ще бъдат инвеститорите, тъй като ще им отпуснат средства за това от УЕФА. Планувам за там да купим от община Батак един балон, за да го затворим за през зимата и да могат децата целогодишно да тренират на това игрище“. – допълни Попов.

Той похвали футболната гарнитура на Хебър, както и волейболният тим, които са първите символи на завръщането на спорта в града, като напомни, че момчетата на Атанас Петров ще тестват истински своите сили в предстоящия мач с ЦСКА.