Тежка катастрофа на пътя между селата Звъничево и Братаница, на надлеза при село Звъничево. Сигнал за случилото се е получен рано сутринта около седем часа. На мястото незабавно са изпратени дежурните екипи на Пътна полиция, РУ-Пазарджик, РСПБЗН и линейки на Спешна помощ. Пристигайки спасителните екипи са установили верижна катастрофа между четири леки автомобила.

В резултат на сериозния сблъсък четирима от хората в автомобилите са починали.на място. Трима са транспортирани от екипи на „Спешна помощ“ в МБАЛ-Пазарджик, като състоянието на единия от тях към момента е много тежко. За изваждането им от силно деформираните автомобили се е наложило използването на режещи инструменти от пожарникарите.

На мястото се извършва оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, изясняват се причините довели до тежката катастрофа.  В  момента се установява самоличността на загиналите и ранените, произшествието е станало при намалена видимост в резултат от гъста мъгла и по всяка вероятност от заледяването на пътя. автомобилите са четири -Лада, Пежо, Мердецес и Форд. На местопроизшествието се извършва оглед. До отработването на инцидента пътя остава затворен. Предвиден е обходен маршрут през село Лозен. По трасето има разстановани екипи на полицията, които да дават указание на водачите.

В тежкото ПТП на надлеза при село Звъничево са участвали по първоначални данни 4 автомобила. Непосредствено след като е станало то, движещите се зад тях автомобили също са се опитали да спрат и са предизвикали още ти леки ПТП извън тежкото. така на надлеза в момента има общо 11 автомобила. Останалите 7 автомобила не са част от тежкото, а от последващи леки инциденти заради по-тежката катастрофа.