* Габриела Петкова присъства на премиерата на филма в Нова Зенландия, тя е в средата на кадъра и е облечена с жълтеникаво сако. Виждаме я в компанията на Джейсън Момоа, Уилям Дефо, Амбър Хърд, Патрик Уилсън и др. 

Един от най-новите холивудски филми, който днес получи премиерата си в България – „Аквамен“ е с участието на единадест годишна българка, чийто корени са от пазарджишкото село Равногор. Габриела Петкова се ражда през 2007 г. в Нова Зенландия, където от много време живеят нейните родители Стоян и Ирина Петкови. Професията и желанието да видят нови земи ги отвеждат там, където те се заселват трайно и раждат децата си. Габриела има по-голям брат, който се нарича Християн. Когато започва кастингът за „Аквамен“ и става ясно, че търсят малки момче и момиче за лентата, Габриела се явява и печели. От малка тя проявява интерес към актьорската професия и с удоволствие участва в тетрални сценки и постановки за деца.

„Аквамен“ е фентъзи филм за едноименния персонаж на Ди Си Комикс. Режисьор е Джеймс Уaн, а сценарият е на Уил Бийл, Джеф Джоунс и Джеймс Уaн. Това е 6-ият филм в Разширената вселена на Ди Си. Премиерата в САЩ бе на 21 декември 2018 г. Още с появата си филмът оглави класациите и вероятно ще се превърне в голям хит.

Малката българка тренира активно и акробатика, което се оказало решаващо за спечелването на ролята ѝ в „Аквамен“. Очаква я блестяща кариера ако се съди по това, че тя вече има и нови предложения за участия. Момичето признава, че едно от най-любимите ѝ места за посещение в България е именно Равногор, заради зареждащата и вдъхновяваща природа и невероятните хора, които живеят в китното село.