Кметът на общината г-н Тодор Попов ще поздрави жители и гостите на града с настъпващата 2019 година. Празничният новогодишен концерт, организиран от Община Пазарджик, който по традиция ще се проведе пред театър „Константин Величков”,  ще започне в 23,00 часа. Народният певец Николай Учкунов и оркестър „Сияние” ще забавляват с фолклорните си изпълнения дошлите да изпратят старата, и да посрещнат новата година на площада. Засега прогнозата на синоптиците е, че в полунощ температурата на въздуха ще бъде около нула градуса.

Николай Учкунов е народен певец с издадени 5 самостоятелни албума . Роден е на 24 септември 1964г. в град Пещера. Талантът да може да пее взима от баща си и чичо си – известни в своя край братя близнаци, изпълняващи стари-градски и народни песни. Израснал в тази музикална среда, Николай носи песента в себе си. Още от малък е солист в училищния хор. През 1977г. като солист на фолклорна група печели престижни за това време награди от фестивали в Пещера, Пазарджик и Черкеск (СССР). Професионалният си път започва през 1999г.,а първият си самостоятелен албум издава през 2003г., който е озаглавен „Бемка кадифяна“.

В него са включени предимно авторски песни, като „Бемка кадифяна“, „Рано е Янка станала“, „Айде, Калино, Джанъм“, които бързо се превръщат в емблематични за изпълнителя. Вторият си албум издава през 2006г. и в него включва македонски песни. Една от песните е „Скопие, Скопие“, с която Николай се явява на конкурса за македонска песен „Пирин фолк Сандански“ 2006г. През 2007г. и 2008г. народният изпълнител издава и следващите си албуми, които са с патриотична нотка и са озаглавени „С България в сърцето“.

В тях са включени едни от най-обичаните български народни песни, сред които са: „Лудо младо“, „Йовано, Йованке“, „Назад, назад, моме Калино“, „Морен сокол пие“,

„Проклет да биде“, „Вземи огин, запали ме“ и много други. През 2014г. изпълнителят чества своя 50-годишен юбилей като по този повод издава последния си засега албум, наречен „Песни за маса с верни приятели“. В него той включва както народни, така и шлагерни песни. Наред с издадените албуми Николай Учкунов може да се похвали с редица концерти и участия в България. Освен в страната, с песните му са се веселили и много българи в чужбина. Сред градовете, в които Николай е гостувал са Скопие, Ниш, Мюнхен, Нюрнберг, Форхайм, Босилеград, Бърно и др.