До края на годината Пазарджик ще бъде един от малкото градове в страната с изцяло обновена спортна база за тренировка и футболни състезания, съобщи днес кметът Тодор Попов. Както вече съобщихме правителството отпусна 800 000 лв. за ремонт на стадион „Г.Бенковски“.

С тези средства ще бъде проектирана и изградена напълно нова визия на пространствата около централния вход към терена, предвидено е там да се направят изцяло нови седалки, а зрителите ще са много по-близо до игрището, тъй като ще бъдат премахнати пистите за бягане, а по този начин публиката ще може да наблюдава по-добре игралното поле. Ремонтът ще продължи до лятото, когато се предвижда всичко да е свършено по него, като това е само половината от работата. През есента същата процедура ще се приложи и за втората част на спортното съоръжение, която е срещуположна на тази със съблекалните и вип-местата.

Надявам се футболистите също да свършат своята част от работата и да вкарат Пазарджик в „Б“ група, където им е мястото, заяви градоначалникът. Според него имаме сили в края на този спортен сезон да се поздравим и с този успех. Той допълни, че в близост до стадиона ще бъде изградено още едно тренировъчно игрище, то ще бъде финансирано от БФС, а решение за създаването му вече мина на редовната сесия на общинския съвет.