Криминално проявени и хора без завършено основно образование да нямат право да гласуват. Това предлага бившият директор на Националната служба за сигурността и бивш заместник-командир на Специализирания отряд за борба с тероризма Арлин Антонов, в изявление пред Дарик радио.

Коментарът му идва след нападението над командос от група роми във Войводиново. По думите на Антонов трябва да има сериозни мерки срещу всеки един български гражданин, който нарушава Закона и никоя международна или неправителствена организация не трябва да има право да се намесва в решението за тяхното предприемане.

Антонов e категоричен, че управляващите не взимат нужните мерки за интеграция на ромите, защото те са изгодни гласоподаватели и са податливи на манипулиране и подкуп. Бившият директор на Националната служба за сигурността сподели още, че през 1992-ра година, след като ръководи операцията срещу ромите в циганското гето в Пазарджик не случайно е бил преместен в София. Според него причината още тогава е била, че циганите са били изгодни за управлението, а Антонов е застанал срещу тях.

В акцията преди повече от 25 години, ръководена от Антонов цялата полиция в града помита ромското гето. Причината била  сигнал, че в гетото е отвлечено младо семейство – на около 22 години. Мъжът е пребит с железни тръби, а жената е отвлечена в една от къщите. В геотото са намерени 70 български малолетни момичета, вързани и насилвани, с цел да бъдат изкарани от страната за проституция. Издирваната жена пък била насилвана от 70 роми. Тя  била бременна- абортирала, а малко по-късно починала.

Снимка: Архив