Куриерски фирми стават съучастници в разпространението на дрога без да знаят това, стана ясно днес по време на заседанието на Районен съд – Пазарджик, в което трябваше да бъде решено дали заловеният преди два дни наркодилър Светослав Танчев ще остане в ареста. Припомняме, че вчера след дълга и упорита работа екипи  «Криминална полиция» при РУ-Пазарджик задържаха разпространителя. 

При проверка в гаражно помещение ползвано от криминално проявения Светослав Танчев- 23г. от Пазарджик били открити около 31 грама суха листна маса, която реагирала положително на марихуана. Последвало претърсване и в апартамент, където криминалистите се натъкнали близо 15 грама синтетичен канабиноид и 6.5 грама метамфетамин. Полицаите извършили проверка в офис на куриерска фирма в областния град.

Там те открили пратка предназначена за Танчев. Вътре имало почти 210 грама зелена листна маса, която реагирала положително на синтетичен канабиноид. Така първоначално събраните данни на криминалистите се потвърдили напълно. В хода на разследването било устовено, че младият мъж е дилър на дрога за територията на Пазарджик и близките села.

Той е задържан първоначално за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. В послевдствие срокът на задържане е удължен от прокуратурата със 72 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава, а днес съдът реши да остави Танчев в ареста, тъй като има опасност да се укрие или извърши друго престъпление. Решението на съда може да бъде обжалвано на по-висша инстанция.