Община Велинград награди спортистите с най-високи постижения през 2018-та година. Официални гости на церемонията бяха кметът на община Велинград д-р Костадин Коев, председателят на общинския съвет инж. Али Мареков, заместник –кметовете Атанас Палигоров и Исмаил Моллов, общински съветници. Кметът д-р Коев откри събитието с думите „С тези награди отличаваме най-добрите в спорта, отдавайки дължимото за труда, упоритостта и волята, водещи към високото спортно майсторство и големите отличия. 2018 година беше добра за спорта на Велинград. Бяхме домакини на Европейското първенство и Световна купа по ски ориентиране, държавните първенства по спортни танци и по ролкови ски за купа „Велинград”. Спортният календар се обогати и със Седмица на спорта, в която се включиха стотици участници и през тази година ще очакваме още повече. Вие спортисти сте нашите посланици на добра воля. Желая Ви още по-големи успехи. Да сте здрави, силни, упорити и мотивирани, за да ги постигнете”. 

Купите бяха връчени от кмета на община Велинград д-р Коев, председателя на общински съвет инж. Мареков и заместник-кмета Исмаил Моллов. За дългогодишната си спортна и треньорска дейност бе награден и председателят на СК „Атлас” Тодор Гълев. 

     Препълнената зала аплодира спортистите и участниците в програмата. В нея се включиха отличените двойки от КСТ „Импулс”, школата по саксофон към ЦПЛР- ОДК- Велинград с ръководител Катерина Мирчева, малките звънчета Анна-София Тоданова и Дарина Лагадинска с ръководители сем. Казалиеви и гласовитите деца на ВГ „Караоке” с ръководител Юлияна Ковачева. Прекрасно се представиха и водещите Ани и Иван от театралната школа с ръководител Иванка Дебелушина, както и учениците от ПГИТ „Ал. Константинов” , които изненадаха връстниците си със стилен коктейл.

Носителите на наградите „Спортни постижения – 2018” по спортни клубове:

СК ”Атлас”
Лидия Нанова 
Александра Влахова 
Даниел Бошнаков

ПК „Чепинец”
Петреа Шулева 
Мартин Тюфекчиев
Eлица Овчарова

ВК „Велинградволей”
Илияна Гаджева 
Неди Хаджиев 
Васил Каленов

КСТ „Импулс”
Мирослав Бозев и Габриела Навякова 
Борис Ушев и Ивана Енчева
Христо Манов и Никол Джуркова

ФК „Чепинец”
Ивайло Горанов 
Краси Кючуков 
Георги Коев

СК ”Бойни изкуства” 
Александър Терзиев 
Димитър Лачев 
Николай Василев

ПК „Белмекен”
МС Георги Сейменов 
КМС Ангел Йовчев
КМС Радина Попова

СК „Здраве и дълголетие”
Незабравка Ямакова