Скъпи приятели,

Екипът на читалище “4-май – 1897г.” -гр. Батак, изпращаме искрените си благодарности, за това, че подкрепихте с публикация началото на нашата кампания за събиране на средства за спасяването на старата сграда на читалището ни.

Сградата ни, за съжаление, продължава да се руши, а жълтата лента опъната около нея само напомня на нашата община за безсилието ѝ.

Нашата кампания вече има DMS номер и бихме се радвали ако го публикувате и помогнете за популяризирането на информацията.

Старата сграда на читалище Батак е построен преди 90 години, изцяло с дарения на видните и будни граждани на селото. Тогава, през далечната 1932г. в планинското село е имало е отворен киносалон и специализирана книжарница.

През 2019 г. читалищните работници сме принудени да търсим същите тези будни граждани на град Батак и на цяла България, за да спасят наследството си от разруха.

Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS BATAK на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1). За абонаментни дарения и други начини за даряване посетете https://dmsbg.com/11523/dms-batak/

За абонати на Telenor, А1и VIVACOM цената на 1 SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС, за абонаментни дарения стойността е 2 или 5 лв. месечно.

Благодарим на всички, които подкрепят кампанията ни!

В допълнение, ще публикуваме информация на страницата на читалището във Фейсбук:

“Народно читалище „4 май – 1897 г.“, гр. Батак”  @chitalishte.batak

https://www.facebook.com/chitalishte.batak/

Както и разбира се на сайта на читалището: https://chitalishte4may.wordpress.com/2018/11/06/donation_old_building/