Официално начало на строителните дейности на нови 20 улици в общинския център и населени места от Септемврийско бе дадено днес. За случая водосвет за здраве и безаварийно провеждане на ремонтните работи отслужиха отец Йордан Василев и новият енорийски свещеник в храм „Свети Харалампий” отец Николай Генов, за когото това беше първо Богослужение в нашия град.

Заради силния вятър откриването на строителната площадка се проведе в залата на Общинския съвет в присъствието на кметът на Общината Марин Рачев, част от екипът му, кметове на населени места от Септемврийско и инж. Иван Делчев от фирмата изпълнител „Делчев инжинеринг” ЕООД. 

След края на службата септемврийския градоначалник разясни какво предстои да се извърши в следващите месеци.
„Очаква ни много работа. Фактически за няколкото месеца до края на този мандат в чисто материален план трябва да се свърши толкова, колкото направихме до момента за изтеклите 3 години. Заради постоянните доноси и последвалите проверки проектите от 2016 г. ги започваме чак сега. 


Важното обаче е, че вече всичко ни е зад гърба и е време за видимите резултати от този мандат. Паралелно с довършването на бул.”България” ще се работи и по още 20 улици от цялата селищна система, за които осигурихме финансиране, благодарение на денонощния труд на нашия екип”, разясни Рачев. Той допълни, че работата започва буквално от днес. „Машините вече са на терен и стартираха от Симеоновец и Септември. Следват Лозен, Бошуля, Карабунар, Ветрен, Славовица, Семчиново , Варвара, Ветрен дол, Злокучене и Ковачево”, разясни кметът.