Деца от областта взели участие в конкурс за детска рисунка бяха отличени от представители на ръководството на ОДМВР-Пазарджик. Тържествената церемония се проведе в залата на дирекцията.

През ноември миналата година от Главна дирекция „Национална полиция“ бе обявен конкурс за детска рисунка свързан с реализиране на програмата „Детско полицейско управление“. Конкурсната процедура включваше класиране на творбите на децата на три нива – местно, регионално и национално.

Тричленна комисия класира три творби от общо 15, които бяха изпратени за участие в националната изложба от детски рисунки по време на церемонията „Полицай на годината“ в гр.София. Там се проведе благотворителен търг, на който всички рисунки бяха закупени, а средствата от продажбата са преведени по сметка на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители на МВР.

Наградите бяха връчени от комисар Иван Дончев – началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик и старши инспектор Мария Панайотова – ръководител на проекта „Детско полицейско управление“ в региона. На първите три места са класирани:

 • Бони Иванова – ученичка в ІІІ-ти клас в СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ във Велинград
 • Мариела Гешева – ученичка в ІІІ-ти клас в ОУ „Проф.Иван Батаклиев“ в Пазарджик
 • Ванеса Танева – ученичка в ІІІ-ти клас в ОУ „Петко Р. Славейков“ в Пещера

Тримата получиха награди от Главна дирекция „Национална полиция“, включващи и грамоти подписани от нейния директор главен комисар Христо Терзийски. Останалите 12 рисунки бяха изложени в рамките на месец във фоайето на областната дирекция, като радваха искрено служителите и посетителите в сградата. Техните автори са:

 1. Дафи Борисова- СУ „Христо Ботев“ гр. Септември
 2. Емине Ахмедова- СУ „Христо Ботев“ гр. Септември
 3. Лора Маринкова- СУ „Христо Ботев“ гр. Септември
 4. Мелиса Бадьокова- ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ гр. Пазарджик
 5. Матеа Маркова- ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ гр. Пазарджик
 6. Костадин Банков- ОУ „Петко Р. Славейков“ гр. Пещера
 7. Боян Абрашев- ОУ „Петко Р. Славейков“ гр. Пещера
 8. Ивана Кръстанова- ОУ „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище
 9. Васил Арнаутски- СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Велинград
 10. Йордан Атанасов – СУ „Св.св. Кирил и Методий“  гр. Велинград
 11. Никита Загорска- ОУ „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище
 12. Димитър Мухлев- ОУ „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище

 Благодарим от сърце на всички деца вложили старание и творческа енергия за участие в този конкурс, заяви говорителят на ОД МВР – Мирослав Стоянов.

16дете1 16дете2

16дете316дете4