На територията на Община Пазарджик през 2018 г. са организирани 576 сватбени тържества, съобщиха от ГРАО. Все по голяма популярност набират браковете, сключени пред длъжностно лице по гражданско състояние в делнични дни в Общинската администрация без церемония. През 2018 г. тези ритуали са – 359. 

214 брака са сключени в Ритуалната зала на общината в Младежкия дом. Само два изнесени ритуала е имало през годината, като браковете са сключени в Етнографския музей, а уникалният случай за 2018 г. е сватба в „Родилното отделение“ на МБАЛ „Здраве“, която бе съпроводена и с раждане на бебе, това се случи на 22 юни 2018 г. (историята ще откриете  – ТУК).

През изминалата година брак в Пазарджик са подписали 29 смесени двойки /брак между българин/ка и чужденец/. Повечето брачни „половинки“ са родом от съседни на България държави  – Гърция, Сърбия, Македония, Турция и страни в Европа – Великобритания, Италия, Румъния, Унгария, но не липсват и от по- далечни страни като Китай, Индия, САЩ, Куба, Филипини. В същото време 69 пазарджиклии са решили да сключат брак в родината на избраниците си. Най-често това са страните: Германия, Великобритания, Испания, Гърция, Италия, САЩ и други. Общият брой на гражданските бракове за 2018 г. е 645.