Хебър защити титлата си на носител на Купата на България и отново показа силна и страхотна игра в Монтана, където в 12-и кръг от Суперлигата и навръх именния ден на треньора Атанас Петров, отново обърна мача в последните три и спечели с 3:2 (25-23; 25-22; 23-25; 21-25; 12-15) гейма срещата. Като цяло мачът бе равностоен. Двата тима са с претенции в първенството, Монтана има четири загуби от играни до момента 11 срещи, като те са в мачове като гости. Така, че Хебър промени тази статистика.

Монтана Волей е един много сериозен отбор и ние ще се постараем да защититим нашата титла, заяви Атанас Петров преди срещата. Двубоят започна с минута мълчание в памет на волейболния треньор Светослав Стойчев, донесъл единствена световна титла на България през 1992 г. в колективните спортове, а също така и почит към починалия също днес легендарен Иван Вуцов.

Стартовият състав на Хебър не поднесе изненади, видяхме на терена „обичайните заподозрени“ –  Стойко Ненчев №1, Венцислав Рагин №5, Иван Станев №7, Мартин Симеонов№9,  Александър Ляфтов №17, Брадли Гънтър №18, Петър Каракашев №12.

Проблеми с посрещането и отличната блокада на Монтана Волей бяха част от причините за случилото се в първите два гейма. Усещаше се и умората у шампионите, които само преди пет дни завършиха успешно битката си за Купата на България, след поредица от тежки мачове. Най-силен за нашия тим беше третият гейм, когато момчетата на Атанас Петров направиха пълен обрат в резултата от първите два гейма, които бяха спечелени от Монтана. В тях двата отбора непрекъснато си разменяха водещата роля. Монтана вкара целия си емоционален и физически ресурс, за да постигне победа.

Пазарджишката публика и несломимият ѝ дух определено липсваше в залата.

Четвъртият гейм показа, че отборът на домакините е твърдо решен да вземе победата, но успяхме да им я измъкнем под носа, след като домакините започнаха да грешат, а Хебър успя да отбележи серия от пет поредни точки, а след това прибави към актива си още три.

Тайбрекът приключи с 15:12 за нас след изключително напрегната игра. Момчетата на Атанас Петров показаха, че имат здрава психика и умеят да се мобилизират, дори и след моменти, които изглеждат безнадеждни.

Само Хебър! Смело напред! И честит имен ден, Атанас Петров!