С тържествен водосвет за здраве стартира днес тържеството послучай Деня на родилната помощ в Родилното отделение на МБАЛ „Здраве“ в Пазарджик. За да благодарят на задружния екип бяха дошли много бъдещи майчета, както и такива, които за първи път са видели рожбите си в отделението. 272 бебета са поели първа глътка въздух през 2018 г. в отделението, сочат статистиките на ГРАО – Пазарджик.

Домакини и гости, сред които бе и кметът Тодор Попов станаха свидетели на тържествения ритуал по измиването на ръцете на началник – отделението д-р Анастасия Коруева. По старозаветен обичай й поливаше най-новата майка.

„Както леко се плъзга сапунът, така леко да раждат жените и колкото са капките вода, толкова да са бъдещите здрави бебета“, ориса по стародавна традиция д-р Коруева. Екипът бе поздравен от кмета Тодор Попов, а той пожела на акушерките, лекарите и сестрите да бъдат все така сплотени и да даряват радост, и щастие на всички, които са избрали да родят тук.

Поздрави и благопожелания към своите колеги отправиха и д-р Коруева, както и старшата акушер Агнеса Мантарова, която днес бележи двоен празник, защото има и имен ден.

Да бъдат здрави и все така всеотдайни към родилките пък пожелаха майчетата, дошли да поздравят екипа в днешния празничен ден.

21бабинден 21бабинден1

21бабинден2 21бабинден3