Цялата документация на фирмата „Европейска рециклираща група“ ще бъде гледана под лупа, заяви шефът на РИОСВ – Пазарджик – Костадин Гешев. Гражданите трябва да бъдат спокойни, че техният интерес ще бъде защитен.

Подобен проект, за първи път в областта, е предложен за реализация в Брацигово. На този етап нещата са на фаза – инвестиционно намерение, каза още г-н Гешев. Когато изтече срока по него и се приемат всички възражения, ще дойде момента и за нашата намеса в ситуацията. До момента нашето становище е, че трябва да се изготви ОВОС, това предполага изискването на още много документи от страна на фирмата, за да можем да преценим изцяло по какъв начин ще се отрази това производство на околната среда.

Все още е рано да се каже дали производството е вредно или не. Това ще стане на по-късен етап, добави Костадин Гешев. Неговото мнение е, че ако има и най-малко доказателство, че линията за рециклиране ще нанесе вреди на гражданите и града, най-вероятно проектът няма да се реализира. Но всичко е все още на много ранен етап от цялата процедура.