Грипната ваканция за учениците в цялата област ще продъли до петък включително, решиха днес членовете на Областния щаб, на редовното си заседание. Броят на хората заболели в областта нараства, като повечето от тях са ученици и граждани в трудоспособна възраст. Грипната епидемия продължава да залива страната, а вчера в Пазарджик двама мъже починаха в резултат на усложнения получени от грипа.

Областният управител Стефан Мирев апелира всички институции и граждани да спазват стриктно противоепидемичните мерки разпоредени от РЗИ. Родителите да наложат контрол децата да не се събират на едно място, за да се възпрепятства разпространението на вируса.От РЗИ потвърдиха, че са изолирани общо 12 положителни проби на грип – 6 проби с H1N1 или т.нар. грип „Мичигън“ и 6 проби положителни с H3N2 – т.нар. „Калифорния“.
Областният управител Стефан Мирев апелира да не се всява паника сред населението по повод смъртните случаи при грип и посочи, че болните са имали съпътстващи заболявания и това е довело до летален изход. Мирев препоръча още хората със симптоми на грип да не прибягват до самолечение. Щабът ще заседава отново на 25 януари, петък.