Според надписа, който тече по време на излъчван от национална телевизия репортаж за грипната епидемия, 632-годишен пазарджиклия е издъхнал вчера в областния град. Вероятно се касае за правописна грешка, но кадърът е бил „уловен“ от друг пазарджиклия, който го пусна в социалните мрежи.

„Напоследък медиите допускат много грешки, но щом това взе да става практика и в националните телевизии, значи трябва спешно да се вземат мерки“, бе един от коментарите. „Тук грешката е почти безобидна, но останах потресен като видях как в същата телевизия, под снимката на някаква жена, която вероятно се казва Мая, се появи името на националния омбудсман – Мая Манолова. Всички грешим, ама тия хора май не си доспиват…“

Междувременно грипът взе втора жертва в Пазарджик. При симптоми – температура, болки в ставите, повръщане и др., лекарите напомнят лечението да започва още в първите часове. Освен, че учениците са във ваканция, в болниците са прекратени плановите операции и свижданията. Мерките ще са в сила осем дни – до следващия вторник, включително.