На 30 януари, в 17.30 ч. в Пещера ще бъде открита самостоятелната изложба на Милка Павлова. Авторката е родена в град Пещера. Над 20 години работи в детска градина „Слънчо“ в града ни, в един прекрасен колектив и надарена с любовта на стотици деца във времето, разказват нейните съграждани. От близо три години работи в Германия, където се грижи за една възрастна дама и точно там…на чужда земя вероятно от носталгия към Род и Родина преоткрива изкуството в себе си!

Първоначално започва да рисува с восъчни бои – стил Енкаустика, една рядко срещана стара технология. Но с нейния новаторски усет търси и се доразвива, като започва да рисува живопис с акрилни и маслени бои. Картините са израз на нейната богата душевност и заредени с положителна енергия! За краткото време в което твори тя открива две самостоятелни Изложби в Холандия и Германия, където се радва на продажби и внимание от страна на ценители от различни държави.

В разговорите по време на изложенията много хора в чужбина научават за България и в частност за нашия роден град Пещера. Две поредни години Милка Рангелова Павлова със свои картини взема участие и в Годишната Коледна изложба в галерия „Проф. Веселин Стайков“ съвместно с художниците от град Пещера.

Миналата година взема участие в Електронна изложба на международен фестивал състоял се от 1 до 3 юни в Посолството на България в Гърция, под егидата на ЮНЕСКО, Председателството на България в ЕС и Министерството на Земеделието под надслов „С АРОМАТ НА РОЗА“.

За своето участие получава Грамота от ЮНЕСКО. Сега ѝ предстои откриването на трета самостоятелна изложба на родна земя и в родния град. Сред близки, приятели и ценители тя ще представи своето творчество – сбор от различни стил и техника.