След 12 часа борба с тежката зимна обстановка, вече и пътя за с. Побит камък и с. Медени поляни и Горелска махала е отворен за движение. Отворен е и републикански път 843 за Велинград – Сърница – Доспат. Екипи на ЕВН работят по отстраняването на множеството аварии по ел. трасетата. Осигурен е ток на центъра в гр. Сърница с агрегат на община Сърница.

От ЕВН в монтираха техни 4 агрегата в различни точки на Сърница. От Теленор също монтираха агрегат и в гр. Сърница има връзка с моблините телефони. Най-тежко към момента е положението в с. Медени поляни, където на места снежната покривка надхвърля 1 м. и постоянно падат дървета по пътя. С екипите на община Сърница посрещнахме утрото в с. Медени поляни. Благодаря на служителите на общинска администрация, които вече 28 часа работят без прекъсване с 3-те снегорина, които имаме, заяви кметът Неби Бозов.

Благодаря и на ръковоството и служителите на ДГС Селище, за огромната помощ, която ни указват, на служителите на МВР, Пътно управление и ЕВН. Заедно успяхме да се справим с тежката зимна обстановка, без да обевяваме бедствено положение . Продължаваме да почистваме улиците и общинските пътища. Призововам за търпение и разбиране. При непочистени улици, моля подавайте сигнали на дежурния ни денонощен тел. 0885202439. И нека тези, които получават ток в гр. Сърница да са по пестеливи, само за най-потребните дом. уреди, за да не предизвикаме авария в някой агрегат. При промяна в обстановката, своевременно ще ви информираме, каза още кметът.

Снимка на Nebi Bozov.
Снимка на Nebi Bozov.