Анна ГЕОРГИЕВА, треньор

При огромен интерес от граждани, гости, състезатели, родители и фенове с подкрепата на Община Пазарджик премина десетото издание на турнир по плуване”Шампион” в Общински плувен комплекс „Христо Чочев”в гр.Пазарджик. Пред изпълнените трибуни и стройно подредени за откриването отбори състезанието откри кмета на Пазарджик Тодор Попов и Ренета Камберова,отговаряща  за спорта в града.

Те благодариха на децата, родителите и треньорите за това,че влагат усилия за развитието на плуването и за изграждането на достойни граждани-трудолюбиви,отговорни, силни и смели.В състезанието взеха участие 180 деца от 7 клуба, а между тях бяха и балканските шампиони по триатлон от 2018година Александър Тодоров от „Шампион” и София Петрова от „Триатлет”,вицедържавният шампион по плуване на 50свободен стил Георги Йорданов от „Елит Спорт”Варна, както и държавният шампион по модерен петобой Любомир Германов от „Шампион”.

За грижата, която полагат за развитието на спорта в Пазарджик Тодор Попов и Рени Камберова получиха благодарствени медали от СК”Шампион”, специално изработени за юбилейния турнир. На турнира бяха раздадени 86 комплекта медали в различните дисциплини. Най-атрактивно беше участието на най-малките плувци, родени 2012 и по-малки. Те изплуваха успешно 25м.свободен стил и 25 гръб и всички получиха медал за участие,а най-малката участничка Михаела Гилева, родена през 2014 година беше наградена с плюшено зайче.

Състезанието завърши с щафета 8 по 50м. свободен стил,сборна с 4 момичета и 4 момчета от всеки отбор. Победители станаха плувците на СК”Шампион” ,а всички зрители се насладиха на голямата емоция и спортсменско отношение между отборите. Най-добро впечатление с участието си в турнира направиха Константин Коцев, Сияна Мухарова, Антоанета Стойчева, Лъчезар Чакъров, Томас Григоров, Георги Илиев, Александър Тодоров, Теодора Маринова, Йоана Бабачева, Ангел Франгов, Любомир Германов от „Шампион” Пазарджик, Теодора Ракова и Катрин Радивчева от „Каменград” Панагюрище, Георги Йорданов от „Елит Спорт” Варна, Петя Пашова от „Мустанг” Пазарджик, Константин Сивов и Мадлен Рогачева  от „Триатлет”, Надежда Тупарова, Антон Тупаров, Елица Овчарова, Мартин Тюфекчиев от „Чепинец”Велинград, Христо Джонгалов, Мария Ангелова, Петър Мицин , Любка Мицина от „Белмекен”Велинград.

Състезателите на СК”Шампион”спечелиха рекордните 100 медала на турнира и заеха челна позиция в неофициалното  класиране на медали. Всички деца получиха раница с лого на турнира, грамота за участие и лакомства.

27шампион27шампион1

27шампион2 27шампион6

27шампион527шампион3