С дерби бе открит днес в София междинния 14-и кръг от Суперлигата. Един срещу друг в зала „Христо Ботев“ в столицата излязоха третият в класирането Левски София и носителят на Купата на България Хебър (Пазарджик). Пазарджиклии показаха, че са непредвидимо несломими и буквално измъкнаха победата от ръцете на съперника си с 3:2.

Първите два гейма бяха спечелени от нашите „тигри“, като при това вторият с лекота(25:10). Третият обаче, след нокдауна във втория гейм стегна домакините, които сякаш се мобилизираха от грозящата ги загуба и се наложиха с 25:18.

Още преди мача състезателите на Левски прогнозираха резултат от 3:1, но гостите им показаха, че това е възможно, но не срещу тях. Четвъртата част също достави удоволствие на феновете на сините и завърши с 25: 22.

Втори пореден мач от пролетния полусезон, с участието на Хебър бе решен с тайбрек, но всъщност това прави играта интересна. До момента Левски нямаше загуба в тайбрек и се очертаваха като фаворит в края на двубоя. Статистиката от четвъвтия гейм показа явното надмощие на домакините – три блока на Левски срещу два на Хебър, три аса за Левски срещу два за Хебър.

Ноторно известен факт е, че Хебър на губи присъствие на духа и това се доказа в тайбрека. Там се видя явното надмощие на нашия отбор и той го спечели с 15: 11.