Художникът Димитър Копривщенов беше удостоен със званието“Почетен гражданин“ на община Лесичово.

Областният управител Стефан Мирев присъства на официалната церемония по връчване званието „Почетен гражданин“ на община Лесичово на художника Димитър Копривщенов, който през м.септември 2018г. навърши 90 години. Почетният плакет и грамота бяха връчени на твореца от кмета на общината Серьожа Лазаров.
Областният управител отправи думи на благодарност и респект към бележития български творец, който и до ден днешен живее скромно в родното село Лесичово.

Димитър Копривщенов е завършил Художествената академия през 50-те години на 20 век, илюстрация при проф. Илия Бешков и графика проф. Евтим Томов. Художникът е световно известен с умението да „присажда“ карикатурата на „орнаментална“ подложка и ражда нов жанр „Орнаментура“. Негови творби са притежание на художествени галерии в България и чужбина. Оценен е като българин с високо народно признание и е включен за представяне в Енциклопедията “ Бележити българи на съвременна България“.

На церемонията присъстваха близки, колеги и приятели на художника. Бяха прочетени поздравителни адреси от Министъра на културата Боил Банов, директора на ХГ “ Станислав Доспевски“ Пазарджик Леон Бабачев, настоятелството на НЧ “ Отец Паисий 1980″ с. Лесичово. Водещ на събитието беше журналистът Димитър Дамянов, мандолинна формация “ Елена Генова“ допълни творческата атмосфера с изпълненията си. Във фоайето на читалището е подредена изложба с творби на художника Димитър Копривщенов.