Ана ГРОЙС, PZdnes.com

Няколко сергии, павилиони, ресторанти, хранителни магазини, магазини за дрехи, кафенета и по една бензиностанция, газ станция и автошкола от Пазарджик, Велинград, Пещера и Септември попаднаха в черния списък на НАП на подлежащите на запечатване търговски обекти, в които данъчните са установили данъчни нарушения. Обектите хлопват кепенците най-често заради продажби без касови бележки и други хватки за укриване на обороти. Обектите могат да бъдат затворени за срок от максимум 30 дни, като на фирмата, която ги стопанисва се налагат и парични глоби и имуществени санкции в зависимост от нарушението.

Припомняме, че от началото на миналата година в специално създадената рубрика на интернет страницата на НАП може да се извърши справка за всеки обект, в който данъчните са открили нарушения, за които се налага принудителната административна мярка „Запечатване на обект“. В специално направена таблица са посочени местонахождението на обекта, името на фирмата, населеното място, точният адрес, вида на дейността, както и наименованието, марката, ако има такава.

Справка на PZdnes.com установи, че към момента общият брой на фирмите подлежащи на датваряне заради данъчни нарушения в цялата страна е 945. Сред нарушителите в пазарджишко попадат и известни ресторанти и магазини във Велинград и Септември.  Със забрана да работят ще се окажат и къща за гости във Велинград и автошкола, бензиностанция и газстанция в Пазарджик.