Пазарджишката трупа ще ни зарадва с постановката „С любовта шега не бива“. Артистите от ДКТ „Константин Величков“ излизат от 19:00 часа на камерна сцена, а на 11-ти – в понеделник спектакълът ще се играе на голяма сцена, но от 16:00 часа.

Пердикан – централният герой на пиесата се опитва да спечели любовта на Камий – момиче, прекарало последните десет години от живота си в манастир. Оръжието, към което той посяга, е може би най-използваното от арсенала на любовните битки. Младият мъж ухажва привлекателната и простодушна Розет, за да предизвика ревността на Камий. И успява. Само че, току-що пламналата между тях взаимна любов внезапно трябва да угасне. Защото Розет, взела за истина любовната игра на Пердикан, се вижда изоставена и извършва постъпка, която кара другите двама от любовния триъгълник да си кажат сбогом.

Въпреки драматичния финал авторът е обозначил творбата си като комедия, а да осмислят това жанрово определение грижа имат отличните комедийни актьори на Пазарджишкия театър.

В ролите: Тодор Танчев, Августина-Калина Петкова(гост), Стефан Попов (гост), Елена Замяркова, Симеон Гълъбов, Людмила Даскалова, Димитър Терзиев.

На 15 февруари, на камерна сцена гостува Драматичен театър Благоевград с постановката на Маргарита Мачева „Вампир“ от Антон Страшимиров. Началото е обявено за 19:00 часа на голяма сцена.

На 19-ти, вторник от 19.00 ч. е постановката на Драматично куклен театър „К. Величков” Пазарджик „Великденско вино“. Димитър Терзиев и Гроздан Даскалов ще излязат на камерна сцена. Режисьор на спектакъла е Константин Илиев. Сценографията е на Иван Карев.

На 22-ри февруари, петък, от 19:00 часа гостува мюзикълът на Драматичен театър Варна «Да пееш под дъжда», постановка на Борис Панкин.

На 24 февруари, неделя от 19.00 ч. на камерна сцена ще видим постановката „Никой не е пълно шест“. Ден по-късно, на 25 февруари, понеделник на голяма сцена ще е премиерата на пиесата „Истински лъжи“.

В края на месеца, на 27-ми февруари, сряда ще се играе спектакълът „Вражалец“ от Ст. Л. Костов.