Царството на всяка домакиня се нарича – кухня. Удобството в това пространство е най-важното нещо и колкото повече шкафове има, толкова по-добре. Само човек, който е сновал в тези сакрални шест квадратни метра може да ви каже, колко километра „навърта“ в сваляне на съдове за готвене, отваряне и затваряне на хладилника и чекмеджетата, смъкване на чинии и чаши, гевгири, дъски за рязане, шишета и бурканчета с подправки и т.н. Ето защо организацията в това помещение е от изключително важно значение. Освен това не на последно място – всичко трябва да е красиво и стилно. А за да се случи това, трябва да спазите няколко правила.

Ако примерно не разполагате с много място, на което да разположите всички елементи на своята мечтана перфектна кухня, то тогава, за да създадете илюзия за простор на помещението е добре да изберете шкафове със стъклени врати за горните редове. По този начин създавате дълбочина, а ако осветите шкафовете от вътре и поставите в тях стъклени рафтове, можете да превърнете тази част от обзавеждането на кухнята в нейното изключително привлекателно лице.

Друг вариант е да поставите отворени рафтове под скосяванията, които от една страна няма да отнемат визуално пространството на цял шкаф, а от друга са един много оригинален и икономичен подход за употребяване на малки и тесни ниши, съветват специалистите.

Като за начало си направете кратък списък на уредите, които планирате да закупите и да поставите в кухнята си. Пример: хладилник, фурна/готварска печка, котлони (ако изберете варианта с фурна за вграждане на височина), миялна машина, микровълнова фурна, абсорбатор, перална машина (при положение, че не разполагате с друго помещение където можете да я монтирате) и разбира се – въпросната кухненска мивка. След това определете техните размери и започнете да ги подреждате в щрихираните вече контури.

07синя кухня1 07синя кухня2

Всеки определя сам стила на своето жилище, а от там и цветовете, в които желае да го преобразите. Класика или екстравагантност, минимализъм или ексцентрични цветове – всичко това зависи от самите вас. Нашето предложение е да изразите мечтите си и неминуемо да поставите почерка си в този труден избор, но едновременно с това да въведете и класически елементи. Модата запленява всеки от нас, но за съжаление както и при всичко друго, отминава бързо, а кухнята е нещо, което не може да следи нейните тенденции всеки сезон. Затова заложете на това, което от една страна да ви харесва, а от друга – да притежава непреходна красота.

07синя кухня4 07синя кухня5

Определите ли веднъж основният тон на вашата перфектна кухня, можете да изберете както стила, така и цветовете на уредите, които ще й подхождат най-добре. Същото се отнася и за кухненския плот. Предлагаме ви няколко свежи идеи за кухненски мебели в син цвят.

07синя кухня1007синя кухня8

07синя кухня107синя кухня9

07синя кухня307синя кухня6