Председателите на над 78 Сдружения на етажната собственост, както и много представители на сдруженията се събраха тази вечер в Пленарната зала на община Пазарджик, по предложение на кмета Тодор Попов. Повод да ги събере бе това, че от миналата година програмата за саниране е замразена и не се знае дали отново ще влезе в действие. Той поиска съдействието на своите съграждани, за да бъде направено интелигентно искане програмата да бъде отново в действие.

Повечето от хората бяха разочаровани, тъй като очакваха, че ще им бъде съобщено, че започва санирането на домовете им. Въпреки изненадата, те напълно подкрепиха предложението на Тодор Попов да се включат в интелигентен протест, с когото да покажат на управляващите, че имат желание най-смислената дейност на правителството да продължи. Предизборната програма на ГЕРБ включваше точно това – саниране на голяма част от жилищния фонд на градовете.

Ние имаме одобрени общо 78 сдружения и това, което остава е да се отпуснат средства за финансиране на проектите, заяви Попов. Аз търся вашето съдействие, защото то е важно и за самите вас, всичко, което аз в качеството си на кмет можех да направя – вече е направено. На институционално ниво нещата няма да се решат. Нека да сме първи в нещо позитивно – да кажем културно на управляващите, че очакваме адекватни действия. Предполагам, че тази наша инициатива ще срещне подкрепата и в останалите градове на страната, допълни градоначалникът.

В крайна сметка бе взето решение всички желаещи да се удължи и активира програмата за саниране да се съберат на 20 февруари, в 17.30 ч. пред сградата на община Пазарджик. Там ще бъде стартирана и подписка, която после ще бъде представена на ресорния министър.